keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Uusi kesäpaita, ehkä....

Viime kesälomalla ostin Joensuussa käydessä Joen Langasta Fiorista Finoa, juuri sitä väriä, josta olin haaveillut jo pitkään. Nyt siitä neuloitui se pusero, johon ihastuin viime vuonna heti lehden kansikuvan nähtyäni.
 Leikkasin kuvasta pois nyrpeän ilmeeni, oli aika kylmä kun tuota kuvailimme pihalla....
Lopputuloskaan ei ole kovin mieleinen. Etukappaleen kaula-aukko on mielestäni liian avonainen. Jään miettimään meneekö tekele sen verran purkuun, että pienennän tuota kaula-aukkoa. Langankulutus toistaiseksi 485g, eli niukasti ollaan vielä varaston kanssa yli 45 kg:n... Tarkoitus olisi päästä alle 40 kg:n tänä vuonna, eiköhän se onnistu!

tiistai 29. maaliskuuta 2011

Vuodet vierivät vol2

Juhlinta synttäreiden tiimoilta on jatkunut tänään. Heti aamusella avasin Ristipistoilijoiden synttäriswapit, jotka tulivat Pikeltä ja Puikkopapilta:

Ja olen niin onnellinen kun maltoin odottaa synttäripäivään asti. Ja mitä ihanuuksia paketeista paljastuikaan....

Piken paketista kuoriutui kortin kera ihana sinivihreän sävyinen pistelty pikkutyyny, kolme La Bonheur Des Dames-mallilehtistä (yksi suunnittelijasuosikeistani!),DMC:n mallilehtinen, kahta pistelykangasta, helmiä (nyt pääsen näitäkin kokeilemaan!), nappeja, lankapuolia, ihania liukuvärjättyjä lankoja ja sakset. Olen aivan mykistynyt! Kiitos Pike tuhannesti kaikesta tästä, tässä on niin paljon sellaista tarviketta jota en ole koskaan kokeillut, että meni todella nappiin!

Pappi Puikoissa-Outi lähetti niin ikään ylitsevuotavan ihanan paketin kevät-teemalla; kahta pistelykangasta, kahta viimeistelykangasta, kahta nauhaa, lankoja, pieniä viimeistelyruusuja, nappeja, DMC:n mallivihkonen, viimeistelyyn sopivia koristeita ja paketin nenäliinoja/servettejä, jotka sopivat askarteluun( nyt on pakko opetella se tekniikka kuinka noilla liinoilla askarrellaan, ei näihin mitenkään raaski niistää/servettinä käyttää) sekä kortin ja keväisen koristepistelyn. Tämäkin paketti osui ja upposi, sillä pidän linnuista ja nythän on kevät ja kevät on ihanaa aikaa!

Tässä vielä tarkemmat kuvat pistellyistä lahjoista:

Piken lahjatyynyssä lukee Croix de Coeur, Croix de Bonheur. En osaa kääntää mutta jotenkin se liittyy sydämeen ja onneen. Tyynyn takana on muuten saajan nimi, vuosiluku ja tekijän nimikirjaimet. Ja sopii muuten todella hyvin meidän olkkarin väritykseen! Oletko sittenkin Pike joskus vieraillut meillä???

Outin pistelemä kevätkoriste taas löysi heti paikkansa itseasiassa ikkunan vierestä, mutta kuvausteknisistä syistä kuvattu seinällä roikkumassa. Ja luulisin tuon tekstin tarkoittavan "onnen hetkiä".  Tämä sopii myös sisutukseeni juuri kevätteemaan, kun talon emännällä alkaa olla kukat ja puutarha mielessä ja aurinkokin alkaa vihdoin lämmittämään!

Olen aivan sanaton näistä molemmista paketeista! Ja yksi asia on aivan varma; vaikka muuten olenkin toistaiseksi vähentänyt näitä vaihtoja niin synttärivaihtoon otan jatkossakin osaa, sillä kuten Outi kortissaan kirjoitti; "vanheneminen on ilomme". Todellakin, ainakin jos voi odottaa tälläistä ihanaa lahjaylläriä! Kiitos molemmille!















maanantai 28. maaliskuuta 2011

Vuodet vierivät

Niin se vain on, että huomenna olen taas vuotta vanhempi. Sattuneista syistä vietimme synttärijuhlia jo aikaisemmin, eli ellidonna muisti minua jo laivamatkamme aikana enkä sitten malttanut olla pakettia avaamatta, vaikka aluksi niin meinasinkin...

Sain hauskan "Neulo tähtiä"-kirjan, jota olen selaillut monta kertaa kirjakaupssa. Aika hupaisia hahmoja siinä on, pakko varmaan toteuttaa niistä osa. Olisi jo saajatkin tiedossa...

Äiti ja isä ostivat minulle pensasleikkurin, joka helpottaa pihamme pensasaidan pätkimistä. Tämä lahjaidea on ilmiselvästi syntynyt viime kesänä kun äiti katseli hikoiluani aidan leikkaamisen kanssa....

Ystäväni Seija muisti minua kauniilla kudotulla leipäkorin liinalla sekä nyplätyllä kirjanmerkillä ja kauniilla kukalla.

Mieheltä ja pojalta sain uuden kameran, sillä vanhasta on linssin suojalevy ollut jo pitkään rikki ja nyt akkukin alkoi hyytymään. Kameralla on otettu nämä kuvat!

Todella paljon kiitoksia kaikille ihanista lahjoista. Kaksi lahjaa tuli tänään postissa, Ristipistoilijoiden synttäriswappiin liittyen, mutta ne avaan vasta huomenna, heti aamulla toki!

Lopuksi parempi kuva äidilleni tekemästä tunikasta, joka valmistui jo ajat sitten, mutta sain sen vasta nyt kuvattua kunnolla.

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Tunnelmia Tukholman puutarhamessuilta

Mikä ihana aloitus keväälle! Laivalla Tukholmaan ja siellä pohjoismaiset puutarhamessut.

Puutarhamessuilla en ole ennen ollutkaan joten tämä oli mieleenpainuva kokemus! Kiitos ideasta kuuluu ellidonnalle, joka oli käynyt jo muutamaa vuotta aikaisemmin näillä messuilla. Nähtävää oli kaikenlaista. Bonsait ovat aina niin kauniita,

puhumattakaan  ruusuista.

Tälläiset säleikköaidat olisivat erittäin käytännöllisiä myös meidän pienellä pihalla

ja olisi kiva jos mies nikkaroisi tälläisen telineen ruukkupuutarhaani tilanahtautta helpottamaan...

Kaikenlaista ihanaa tuli mukaan ostettua, enkä todellakaan lähtenyt tyhjin käsin pois tälläisestä orkidea-taivaasta...

Ja hassu juttu, neulojan silmään sattuu aina myös jotain hupaisaa neulomiseen liittyvää, kuten tälläiset polkupyörät eräällä messuosastolla.

Ja sehän on todettu jo aiemmin, että joka paikassa tulee vastaan myytäviä lankoja, myös puutarhamessuilla....

Mutta yllätys, yllätys, en ostanut tällä kerralla ollenkaan lankaa....! Jotain muuta tosin senkin edestä, nimittäin;

erikoisia paavalinkukkia, tälläisiä kirjavalehtisiä minulla ei ole koskaan ollut.


Kaktus- ja mehikasvifanina en voinut olla ostamatta myös yhtä piikikästä tuliaista,

ja ellidonnan hehkuttaessa posliinikukkien helppohoitoisuutta lankesin myös tälläiseen posliinikukan alkuun....

Olkkarissä koreilee myös elämäni ensimmäinen orkidea, toivottavasti saan sen meillä viihtymään.

Pihakasvatukseen ostin kolmea erilaista pelargoniaa, se on uudehko tuttavuus puutarhassani,

sekä tälläisiä aivan ihania sinivuokkoja 

ja jotain uutta myös keittiöpuutarhan puolelle, eli tankoparsaa....

Matka oli ehdottomasti upea aloitus puutarhakaudelle. Ja pitkä merimatka kului mitä mukavimmin hyvässä seurassa neuleen parissa.... Kiitos mahtavasta matkaideasta ja -seurasta ellidonnalle! Taatusti lähdetään joskus uudestaan!

keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Aina hyvissä ajoin

Vaatekaappini housutilanne on ollut lievästi sanottuna katastrofaalinen. Jostain syystä ompelukärpäsen puremaa on joutunut odottamaan tänä keväänä todella pitkään. Nyt sitten oli pakko ommella ne housut, joihin oli kangaskin ollut ostettuna jo tovin jos toisenkin... Valmistuivat tässä juuri...

Housuissa tärkeintä on hyvät taskut!

Näiden housujen kera suunnistan huomenna kohti Viikkarin terminaalia ja seilaan ellidonnan kanssa ratkiriemukkaalle matkalle kohti Tukholman puutarhamessuja. Mukaan matkalle lähtee tietysti keskeneräisiä neuleita sekä yksi ristipistotyö... Nyt pitää enää pakata...

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

FIN-GER RR kotona!

Tuossa viime vuoden keväänä hyppäsin mukaan elämäni ensimmäiseen Round Robiniin ja nyt se on tullut päätökseen. Aiheeni oli "Pienet talot ja puutarhat". Pistelin itse tälläisen LHN:n auringonkukkatalon .

Mintsi pisteli tämän pirteän pastellinsävyisen,

Pike tämän merenrantamaiseman,

Susanne tämän lammaspaimenen kodin,

Sabine keväisen puutarhan,

toinen Susanne  jouluisen talon,

Connie toscanalaistalon,

ja Mia kaupunkimaiseman.

Näistä on tarkoitus koota tilkkupeitto meidän sängynpeitoksi.... Vielä pitää siis pistellä  jonkinlainen "nimikointipistely" ja sitten ompelukone surraamaan ja peitto kasaan!

Kaunis kiitos kaikille RR:n osallistujille. Tämä oli ikimuistoinen tempaus monessakin mielessä, onneksi kaikki meni lopulta hyvin ja näyttää siltä, että kaikki osallistujat saavat omansa kotiin.

lauantai 12. maaliskuuta 2011

Kahvintuoksuista pistelyä

Fin-Ger RR on lähestulkoon päättynyt. Viimeisenä pistelin Minnalle kahviaiheisen ruudun ja sitä olikin mukava pistellä kun se oli niin ihanan valmis jo. Jatkoin samalla Lillipointsin mallilla josta Connie teki kahvinpavut.

Koko komeus on näin ihana.

Minna sai paketin eilen, joten nyt vasta kuvia kehiin. Ja jotenkin tuntui siltä, että tälläinen kahvikassi sopii kuin nenä päähän tämän pistelyn mukana lähetettäväksi ja valitsin tälläiset pussit tummanruskeasta pitävän Mintsin kassiin. Ja sattuipa vielä niin, että Kulta Katriina on Minnan lempparikahvia... Harmi vaan ettei tutuistani oikein kukaan juo Kulta Katriinaa joten pusseja ei ollut tarpeeksi että olis saanu koko kassin Kulta Katriinasta....

Minä odottelen viimeistä taloa kotiutuvaksi ja se on kuulemma jo matkallakin. Sitten pääsen kokoamaan valmista tilkkutyötä, kunhan ensin päätän lopullisesti mikä on viimeistelyn muoto...

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Kotitossukat

Viime syksynä äidille neulomastani villatakista jäi jäljelle lankaa, koska ostin reilusti kun tuota lankaa ei Suomessa myydä käsittääkseni ollenkaan. Niinpä sain äidille tossukat ja myös itselleni. Lanka on 100 % villaa, joten tossuissa on nahkapohjat.

Taaskaan tuo pohjiem istuttaminen ei mennyt kovin nätisti. Siksi nämä jäävät ainoiksi nahkapohjaisiksi tekeleiksi, enää en noita nahkapohjia meinaa hommata. Tossut on järjettömän lämpimät, johtuu varmaan osittain tuosta pohjasta. Neuloin pitkät varret, joita voi pitää joko pitkänä tai kaksinkertaiseksi taitettuna.Lankaa kului 140 g ja vielä on vähän tätä lankaa jäljellä.... Varasto siis pienenee kerä kerältä.

Loppukevät tuntuu olevan yhtä matkustelua. Tasan kahden viikon päästä olen neuleystäväni ellidonnan kanssa Tukholman puutarhamessuilla. Matkasta tulee mahtava, olen jo miettinyt minkä neuleen ottaisin reissukäsityöksi. Siitä pari viikkoa eteenpäin niin lähdemme porukalla Ikaalisiin ristipistoilemaan koko viikonlopuksi. Ja sokerina pohjalla kesäkuun alussa Neulomolaisten megakokoinen lankamatka Tallinnaan, jonka minä emännöin tänäkin vuonna.Mukaan on nyt ilmoittautunut 32 neulojaa ja paikkoja on varattu 40. Työkaveri muuten kysäisi tänään, että kuinka pitkälle pitää mennä (lankavaraston kutistumisen) ennenkuin ostan lisää lankaa. Vastaus oli selvä: Tallinaan. Olen nyt päättänyt, että varastoni riittää kesäkuun alkuu asti ja Karnaluksissa sitten ostan. Olen jo alustavasti suunnitellut että ainakin pellava lankaa pitää tältä reissulta tuoda, mallikin on ehdolla.

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Kevättä rinnassa

Viikko on ollut kiireinen. Meillä oli torstaina jälleen neulontakerhon kokoontuminen ja siitä oikein paljon kuvia löytyy Sarsan blogista. Kivaa oli ja porukkaa ihan pilvin pimein, mahtavat 11 henkeä. Sääkin on ollut kaunis ja aurinkoinen, viherpeukalolla on multasormi syyhynnyt jo jonkin aikaa. "Joko toi taas alkaa" kysäisi poikani kun kun kaivoin siemenpussit ja muut istutustarvikkeet esille. Jo se taas alkaa, kevät on tullut eikä siitä pääse mihinkään! Aivan ihanaa. Vaikka kasvihuone tuskin näkyy lumikasan takaa

ja sisään pitää kulkea lumisia rappusia alaspäin kulkien (kuvan oikeassa alalaidassa)

ja vaikka sisällä näkymä on vielä aavemaisen ankea

niinpäs vaan päästiin toteamaan, että kasvit selvisivät talvesta ihan ihmeen hyvin. Japaninvaahterakin näytti elinvoimaiselta uusine nuppuineen! Helppo oli lapioida lunta kasvien juurelle kasteluvedeksi sulamaan. Toivottavastyi ei ole vielä liian aikaista tuolle toimenpiteelle kuitenkaan.

Siis siemenpussit esiin ja kylvämään. Tomaattilajikkeita on paljon enemmän kuin viime kesänä ja lisäksi muuta uutta; esim. munakoiso hurjimpana kokeiluna. Tästä se nyt alkaa; kevät!
Ehdin sentään leipomaankin, meillä syötiin laskiaispullia hillolla, mantelilla sekä sekaisin sekä hillon että mantelin kanssa....