sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Kevät saa pään sekaisin!


Ihan ensinnäkin, sain viimeisteltyä yhden viimevuotisen ristipistohassutuksen, kevättaulun. Vihdoinkin se on valmis! Samalla valmistui tämä taulusarja,

jonka ensimmäinen osa, kesäinen mansikkakori on valmistunut jo vuonna 2004, jolloin sain idean tehdä tauluja, jotka vaihdan seinälle vuodenajan mukaan. Talvi valmistui muistaakseni vuonna 2006, syksy viime syksynä ja nyt lopulta kevät.

Näin talvenjälkeen kun päivät pitenevät tarpeeksi niin minulla alkaa kevään kuume nousemaan. Se aiheuttaa tiettyä vipinää vatsan pohjaan ja vei minut tänäkin vuonna shoppailemaan... Talon miesväkikin osaa jo olla varillaan kun keittiön pöytä näyttää tältä:

Ensin pitää kartoittaa mitä siemeniä on vanhastaan varastossa ja mitä pitää vielä hankkia. Sitten vain kauppaan. Tänä vuonna menin ihan muistilapun kanssa, etten ihan villiintyisi. Muutama ylimääräinen juttu tuli silti osteltua...

Nuo peltiset purkit olivat vaan niin vastustamattoman ihania... Nyt ne ovat täynnä kortteja kuorineen, mutta kunhan kortit ovat lähteneet maailmalle niin purkeissa säilötään jatkossa kasvukaudelta yli jääneet siemenpussit!

Tänään sitten korkkasin multapussit, kylvin tomaatit, munakoisoa, ananaskirsikkaa, pelargoneja ja steviaa sekä kuukausimansikoita. Otin myös pistokkaita talvehtineista pelargoniostani. Nyt keittiön pöytä on todella täynnä. Ja täytenä se pysyykin, kunnes sää lämpenee niin, että kasveja voi alkaa siirtää kasvihuoneen puolelle. Ihana kevät, tule pian!

Niin ja ne loma-ajan neulomukset. Ensinnäkin neuloin 160g Marinea miehen paidanhelmaan, viime syksynä neulottu paita kutistui pesussa napapaidaksi, mutta nyt helma sai lisää pituutta (ja neuloja harmaita hiuksia, sillä purkaminen "vastakarvaan" oli karmeaa). Äiti toivoi saavansa uuden pipon. Neuloin samantien kaksi...
Nyt lankaa on kulutettu tänä vuonna jo yli kilon verran, eli lankavarastoni on alle 45 kg! Hurraa!

11 kommenttia:

  1. Melkoinen siemenpussikokoelma :)

    Parasta keväässä on kun saa esikasvattaa siemeniä sisätiloissa. Ulkona olevaa loskaa inhoan yli kaiken! Minä voisin matkustaa kurakelien ajaksi jonnekin etelään ja tulla takaisin sitten kun Suomessa on kesä :D

    VastaaPoista
  2. Jaa pitäiskö mun pistää yrttitarha jo pystyyn? Jos ne sattuisivat jopa itämään, niin ei ne hengissä pysy kuitenkaan... Ai juu, saldovapaa anottu hetki sitten. Nyt vaan peukut pystyyn ettei lenssu iske, ulkoilu kun on vaarallista!

    VastaaPoista
  3. Ihana taulusarja!Tuo onkin kiva idea tehdä joka vuodenajalle oma taulu;taidanpa laittaa muistiin ja joskus toteutettavien listalle!

    Ja nuo peltipurkit!Mä olen heikkona kaikenlaisiin rasioihin ja laatikoihin...ja niitähän ei ole koskaan liikaa ;)

    Sullahan on sitten oikein kunnon viljelykset pystyssä kesällä.Ihailen tuommoisia viherpeukaloita,jotka osaa ja viitsii kasvatella kaikenmoista!

    VastaaPoista
  4. Ihana kevättaulu, maltan tuskin odottaa että kukat pääsevät lumen alta esiin! Mä en ole koskaan oppinut tuota esikasvatusta: kyllä ne itävät, mutta tulee niin heikkoja ja honteloita taimia etteivät koko kesänä ehdi kukkia tai tuottaa satoa. Meikäläisen on parempi odottaa toukokuulle ja käväistä taimitarhalla...

    VastaaPoista
  5. Vuodenaika-taulut ovat niin kauniita ! :)
    Upea sarja !!
    samoin ed.postauksen Tipuset niin sööttejä.

    Kevät tulee kyllä,sitä ennen on kivaa seurata näitä valmistelujasi.
    Ananaskirsikkasi olivat tosi hyviä,maistoin niitä ekaa kertaa silloin luonasi :)

    VastaaPoista
  6. Ihania pistelyitä ja kivat pipot!

    Siemenpussikokoelma ja kylvökset näyttää lupaavilta =)
    Se kylvöhulluus iskee aina näiden ensimmäisten aurinkoisten päivien jälkeen.
    Mulla on tuo sama "tauti" =D.

    VastaaPoista
  7. Kiva taulusarja!
    Voi että sua ja siemenpussimäärää :) istutin minäkin kyllä ed. syksynä tulppaaneja vai oliko narsisseja, noh, jotain keväällä nousevia. Ajattelin kuinka ihanaa on sitten, kun portin pielissä on väriä. Yhtäkään kukkaa ei noussut lähimaillekaan mihin istutin, eikä siis minnekään muuallekaan. Nytkin mulla toi ainoa itse hankittu roikko tossa vieressä tekee hidasta kuolemaa. Mä kuule ihan säälin sitä. Ja niin kun se oli hirrrveen nätti ja hirrveen ihana.
    Nyt meillä on isomummoöta saatu palmu ja anopilta saatu traakkipuu tuossa erkkerissä. Ostettiin oikein tasokin niille. Mietin sitten, että kannattikohan rahoja pistää tasoon, kun nointosta ajan myötä kuolee kuitenkin...
    Mutta olen kuvista nähnyt, että sun kasveilla on ihan eri meininki :) Koitahan vielä jaksaa vähän odotella, eikös lunta ole vielä aika paljon, jotta istuttamaan pääsisi.

    VastaaPoista
  8. Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito... :)

    Komea taulusarja, ja nuo ripustimet ovat näppärät viimeistelyyn; tulee nopsasti valmiiksi.
    Minun suosikkitauluni noista on punatulkkuikkuna (tiäteski, kun on lintuja) - ihana!

    VastaaPoista
  9. Oi oi oi, siemenpussit saa ihan villiksi! Ne on vähän kuin pistelylangat. Sekä lankoja että siemenpusseja tykkää katsella ja hypistellä nekin, jotka eivät niistä muuten piittaa.

    VastaaPoista
  10. Ihana taulusarja, ovat niin kauniita kaikki:) Kevät tekee tuloaan kovalla vauhdilla,ihanaa, on niin mukava aloitta kevät puuhastelut ja seurata kun luonto herää:) Aurinkoista kevättä sinulle! T: Näpertelijä

    VastaaPoista
  11. Hieno taulusarja! Tosi kaunis tuo uusi keväinen. Pipot ovat myös oikein mukavan näköiset ja onnea lankavaraston pienenemisestä :)

    VastaaPoista